14.2 C
London
Tuesday, May 14, 2024

Nederlandse culinaire reis 3

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Oliebollen
Tijdens de jaarwisseling kun je ongetwijfeld op elke straathoek in Nederland kraampjes vinden waar Oliebollen worden verkocht. Deze lekkernij, gemaakt van bloem en gefrituurd, is ongetwijfeld een van de meest geliefde snacks in het land. Oliebollen kunnen verschillende vullingen hebben, maar de klassieke variant met een dun laagje poedersuiker is het populairst. Deze hartverwarmende lekkernij is perfect om van te genieten tijdens de wintermaanden.

Gekookte mosselen
Nederland staat bekend als een belangrijke producent van mosselen en ze zijn ook relatief betaalbaar als lokale zeevruchten. De Nederlandse bereidingswijze voor mosselen omvat voornamelijk koken en stomen, vaak met toevoeging van uien, wortels en andere kruiden. Ze worden vaak geserveerd met mosterdsaus. Hoewel de smaak uniek en een beetje vreemd kan zijn, heeft het zijn eigen charme.

Erwtensoep
Erwtensoep, ook wel bekend als “snert”, staat bekend om zijn unieke smaak. De soep wordt gemaakt van erwten, selderij, wortels, prei en varkensvlees, en heeft een dikke en stevige textuur. Traditioneel wordt erwtensoep geserveerd met gerookte worst, roggebrood en gerookt spek om de heerlijke smaak te benadrukken. In Nederland wordt verwacht dat een goede kom erwtensoep zo dik is dat een lepel er rechtop in kan blijven staan. Ze laten de soep ook graag een nacht staan, zodat de smaken van de ingrediënten beter kunnen samenkomen en de soep nog smaakvoller wordt.

Bereidingswijze:

  1. Spoel de gedroogde erwten af en laat ze 12 uur weken in water. Kook de erwten in het weekwater gedurende twee uur.
  2. Voeg varkenspoot, varkensoren en gezouten varkensvlees toe en kook nog een uur.
  3. Voeg aardappelen, fijngesneden selderijwortel, prei en selderijbladeren toe aan de pan, samen met wat zout. Kook tot alle ingrediënten gaar zijn (25 minuten). Voeg de in stukjes gesneden Frankfurter worst toe in de laatste 10 minuten. Hoe langer de soep op een laag vuur suddert, hoe beter de smaken worden geabsorbeerd.
- Advertisement -spot_imgspot_img
Moet Lezen
- Advertisement -spot_img
Gerelateerd nieuws
- Advertisement -spot_img